Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Veletrhy, výstavy, prezentace, doporučení

Tým La Cucina Italiana se pilně účastní různých odborných i společenských akcí - to vše s jediným cílem, dostat se blíž k vám, milovníkům italské kuchyně a našim čtenářům. Rozhodli jsme se, že vás budeme seznamovat s našimi aktivitami a zajímavými tipy i tady, na webu.

 

TOP GASTRO & HOTEL 2017

TOP GASTRO & HOTEL 2017 - navštivte náš stánek ve dnech 16. - 19. 2. 2017 na Výstavišti Praha - Holešovice na veletrhu TOP GASTRO & HOTEL! Najdete nás v levém křídle Průmyslového paláce na stánku č. 24. Těšíme se na vás!

 

FOR GASTRO & HOTEL 2016

FOR GASTRO & HOTEL 2016 - navštivte náš stánek ve dnech 29. 9. - 2. 10. 2016 v PVA EXPO Letňany na veletrhu FOR GASTRO&HOTEL! Najdete nás hale 1 na stánku F06. Těšíme se na vás!

 

 

SVATEBNÍ veletrh 2016

SVATEBNÍ DNY 2016 - přijďte se na nás podívat ve dnech 15.-16. 1. 2016 do Clarion Congress Hotel Prague na svatební veletrh! Chystáme totiž jubilejní, již 10. speciál, a sice na téma SVATBA PO ITALSKU - tak v Clarionu přece nemůžeme chybět!

 

 

FOR GASTRO & HOTEL 2015

1. - 4. října 2015 se konal už 5. ročník mezinárodního veletrhu zaměřeného na gastronomické zařízení, vybavení restaurací a hotelů.

 

 

Cucina byla mediálním partnerem Festivalu italských chutí, 4. - 7. června 2015, Praha, Kampa

Zažili jsme chvilku s dobrým jídlem a zároveň pobyli kousek života ve Středomoří. Do Itálie jsme nejeli, ale Itálie přijela za námi. Kouzelné na tom bylo, že Itálie přijela na na jedno z nejkrásnějších míst v Praze. Počasí bylo nádherné, víno vychlazené, delikatesy lahodné a nálada skvělá. Pokud jste to letos nestihli, tak snad příští rok ve stejnou dobu ...:-)

 

Cucina na veletrhu Víno&Delikatesy 2015

24. dubna 2015. – Cucina se zúčastnila 18. ročníku mezinárodního veletrhu Víno & delikatesy, který se konal na Výstavišti v Praze Holešovicích od 22. do 24. dubna. Každý ze tří dnů byl věnován zemi či společnosti, která tu představila svá vína a delikatesy. Třetím dnem veletrhu byl Den vín a delikates z Itálie, který spolupořádal náš časopis a kde představili italští vystavovatelé sortiment italských vín a delikates.

Cucina se na veletrhu opravdu neztratila. Vedle toho, že jsme měli naprosto neobvyklý a nepřehlédnutelný rustikálně-avantgardní stánek (poděkování patří architektům z ateliéru P6PA+Architects, s.r.o.), naše šéfredaktorka spolu s paní Dr. Vandou Spataro, obchodní atašé Italského velvyslanectví v Praze, a s Martinou Dlabajovou, poslankyní Evropského parlamentu, zahájili přestřižením stuhy v italských barvách výše zmíněný Italský den - ostatně Cucina byla jeho· spolupořadatelem. Kuchařské umění a ukázky klasické italské kuchyně zde předváděli gastronomický poradce LCI a šéfkuchař Jakub Reimitz a mistr italské kuchyně Riccardo Lucque, jehož umění se můžete ostatně přiučit i v jeho věhlasné Škole vaření. S uměním kávy nás seznámili Štěpánka Havrlíková a Roberto Trevisan ze Školy kávy.

A pokud jste to letos nestihli, přijďte buď příští rok - anebo se stavte během dalšího veletrhu, kterého se budeme účastnit!

 

Přijďte se na nás podívat na pražské Výstaviště od středy 22. do pátku 24. dubna - Cucina na veletrhu Víno&Delikatesy

Tentokrát nás opravdu, ale opravdu nepřehlédnete! Po všechny tři dny je pro veřejnost otevřeno od 11 dopoledne do 8 do večera. Cucina má stánek č. 132 v ·pravém křídle paláce. Pokud si tento kupon vytisknete a předložíte jej při nákupu vstupenky u poklady Výstaviště, dostanete druhou vstupenku zdarma!

 

Culinary Cinema na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Praha – Febiofestu

Letos poprvé pořádá Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest ve spolupráci s prestižním festivalem Berlinale filmové projekce spojené s exkluzivními večeřemi nesoucí název berlínské filmové sekce Culinary Cinema. Febiofest uvede ve svém programu filmy s celkem čtrnácti nominacemi na Oscara, které se budou v České republice promítat poprvé. Do Prahy přijede režisér oscarového snímku Zamilovaný Shakespeare John Madden, padouch z bondovky Dech života herec Jeroen Krabbé a italská herecká hvězda čerstvě oceněná v Benátkách Alba Rohrwacherová. Ohlášená americká herečka Kim Novak bude mít výstavu obrazů ve Strahovském klášteře. V programu bude nově uvedena sekce Zaostřeno na Holandsko.

MFF Praha – Febiofest se uskuteční od 19. do 27. března.·Podívejte se na přesný program Culinary Cinema!

 

Nespresso je in TOUCH!

Dnes se velké a renomované firmy spolupráci s designéry nevyhnou, o tom není sporu a také to nemusíme extra zdůrazňovat. A tak i Nespresso se spojilo s berlínským studiem průmyslového designu GECKELER MICHELS ·a nové šálky jsou na světě! Co nás v Cucině obzvlášť zaujalo, je, jak nová kolekce Touch precizně vystihla základní koncept Nespresso: totiž kapsle. Výsledkem je tvar šálku se silným obrysem, který podvědomě připomíná identitu značky. Koupit se dá šálek třeba tady: www.nespresso.com

 

Fryday, 9. 3. 2015

Březnová akce Fryday se koná·9. března v argentinské restauraci Gran Fierro v Praze. Náš magazín je ostatně mediálním partnerem akce a naše šéfredaktorka Kateřina Reimitzová vás spolu s Hansem Weberem, garantem akcí Fryday v Praze, ·srdečně zvou!

 

Cucina na TOP GASTRO & HOTEL

Zúčastnili jsme se 9. mezinárodního veletrhu gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace, který se konal 19. - 22. 2. 2015 ·na pražském Výstavišti v Holešovicích. Děkujeme za návštěvu všem našim čtenářům, obchodním partnerům i přátelům, kteří se přišli podívat! Naproti našemu stánku bylo pódium, kde to žilo po celé čtyři dny barmanskou i kávovou show, takže raději budeme psát a připravovat v tichosti další číslo, protože o hlas jsme na chvíli přišli-:) Na viděnou příští rok se těší tým LCI!

 

 

Fryday, 9. 2. 2015

La Cucina Italiana je spolupořadatelem setkání v rámci Fryday, jedné z největších klubových světových sítí pro pořádání společenských a také obchodních akcí. Sdružuje kosmopolitní odborníky z celého světa. Klub má sídla ve třiceti městech a ve dvaceti zemích a má 150 tisíc registrovaných clenů. Nabízí jedinečné navazování kontaktů ve skutečně mezinárodním prostředí. Únorové setkání se koná v Ichnusa Botega & Bistru v Praze na Újezdě.

 

For Gastro & Hotel

25. - 28. září 2014 se v areálu PVA Expo Praha v Praze - Letňanech konal 4. veletrh gastronomického zařízení, vybavení restaurací a hotelů. Zúčastnili jsme se a náš stánek vzbudil velký zájem!

 

Fresh bistro O‘papa

My v Cucině velmi prosazujeme koncept využívání čerstvých surovin, neb jsme zavilí odpůrci konzervantů, glutamátu, umělých barviv a jiných podobných vymyšlenin. Proto vítáme bistra, jako je O‘papa. Všechny suroviny a potraviny, které v·tomto bistru ochutnáte, pocházejí z jejich kuchyně. Sami si pečou pečivo, marinují lososa, pečou roastbeef anebo koláče. Držíme jim palce, ať vydrží!

 

Novinka u Starbucks

Starbucks přišel se zajímavou novinkou –·Yoghurt Frappuccino ve dvou osvěžujících příchutích –·Red Berry a Banana. Tento studený nápoj je perfektní kombinací čerstvého jogurtu a ovoce rozmixovaného s·ledem a přináší jedinečné letní osvěžení. Vyzkoušeli jsme a je to fakt moc dobrý :-))

 

Špilberk Food Festival, 6.-8. června 2014

Na Špilasu (pro neznalce brněnské hantýrky přeložíme: brněnském hradě Špilberk) se konal v druhý červnový (horký) víkend třetí ročník gastronomického festivalu Špilberk Food Festival. Ideální místo! Hrad a jídlo, to je jak z pohádky ... Také jsme si to užili a Cucina získala desítky nových čtenářů.




 

Slow food na Pankráckém Rynku

Slow Food je neziskové eko-gastronomické sdružení, které bylo založeno jako odpor proti masivně se šířícímu globalizovanému stravování ve stylu fast food, průmyslové velkovýrobě potravin a standardizaci jejich chuti, stále se zrychlujícímu životnímu tempu, mizení místních gastronomických tradic a slábnoucímu zájmu lidí o to, jaké jídlo jedí, odkud pochází, jak chutná a jak jeho konzumace ovlivňuje okolní svět a životní prostředí.V Praze můžete ochutnat slow food například na Pankráckém Rynku.·>>>

 

Zkuste KASPER!

Grilovací sezóna je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z rozpálených grilů se linou neodolatelné vůně masa a zeleniny. Chcete-li si dopřát dokonalý kulinářský zážitek, budete potřebovat nejen kvalitní suroviny, ale hlavně perfektní gril. Doporučujeme majestátní gril KASPER VIGGO z ušlechtilé nerezavějící oceli. Bližší info·>>>

KASPER KASPER Viggo

 

S chutí na palubu!

LCI byla pozvána, aby napomohla při organizaci předvolebního mítinku strany TOP09, který se konal 20. května 2014 v Praze na Náplavce. Na ·akci s názvem S chutí na palubu jsme vařili klasickou italskou krmi aglio olio peperoncino (a lidi nám mohli ruce utrhat) a sám pan předseda Schwarzenberg si moc pochutnal.

 

Aktuální číslo

číslo 4/2017

124 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

Prázdninové číslo věnované slunci, moři, rybám a cestování. Tentokrát se vydáváme do Benátek - procestujeme je za jeden den a ochutnáme i tamní kuchyni. K létu patří ale i grilování, a tak nesmí chybět ani v našem čísle. V tomto čísle grilujeme ryby. A nejen to, ukážeme vám i další způsoby jejich přípravy. Také se vydáváme za poklady lesa - za lesním ovocem a ukážeme vám řadu receptů. Odhalíme si tři variace na carpaccio v naší kuchařské škole a mnohem víc. To je prázdninové číslo plné výtečných receptů na váš stůl!

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

 

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI