Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Aktuální číslo La Cucina Italiana

Na co se můžete těšit tentokrát?

V tomto čísle jako obvykle najdete tradiční rubriky s netradičními nápady  - Rychle a dobře, Teplé a studené předkrmy, První chody, Ryby & korýši, Zelenina & přílohy, Druhé chody a Dezerty & dorty. Přinášíme vám celkem 80 zajímavých a skvělých receptů a troufáme si tvrdit, že většina z nich bude pro vás opět neznámá. Italská kuchyně je totiž nevyčerpatelná! Zkuste je a obohaťte svůj jídelníček, nebudete litovat.

Vybíráme to nejzajímavější z obsahu aktuálního čísla

    MLUVÍME O... čočce Obohaťte se díky čočce. Čočka se podobá malým penízkům, které začátkem roku slibují na stole blahobyt a štěstí. Navrhujeme vám nové spřátelení chutí v nečekaných proměnách.

     

    KUCHAŘSKÁ ŠKOLA ... čaj, to je rituál Jak vznikla tradice čaje o páté? Historii a několik vhodných receptů k čaji vám prozradíme v této rubrice.

     

    Cestování: Svatý Mořic Místo snů... Metropolí Horního Engadinu je nejslavnější alpské lyžařské středisko Svatý Mořic. Nejen proto, že si tu každoročně dává dostaveníčko společenská smetánka, ale i proto, že toto místo zachovává svědectví o slavné minulosti a vynikající tradiční kuchyni, která tvoří podstatnou část místních jídelních lístků a je doplněna nabídkou mezinárodní kuchyně.

     

    Ryby & korýši Čtyři výživné zimní pokrmy s příchutí moře s překvapujícím párkem pro ty nejmenší a falešným smaženým pokrmem pro ty, kteří si hlídají kalorie.

     

    Láska & pánvičky Den sv. Valentýna, 14. únor, patří zamilovaným.

     

    Dezerty & dorty Na oslavy karnevalu, čaj o páté, ke speciální snídani, k večeři ve dvou. Pokrm pro každou příležitost, připravený se špetkou lásky.

     

    Mluvíme o... slanině Slaninové pokušení... Dá vyniknout všem pokrmům a je prostě neodolatelná u chuťovek a malých předkrmů.

    Mluvíme o... zvěřině Kuchaři z kopcovité krajiny v okolí města Piacenzy pro nás připravili pět receptů, provoněných lesem a kouřem.

    INDEX ŠÉFKUCHAŘE: A úplně na konec: index šéfkuchaře přináší kompletní seznam receptů na pokrmy, které spolu s jejich fotografiemi nabízíme v čísle 1/2017. Dobrou chuť!

     

  • Objednat
  • Archiv starších čísel

Aktuální číslo

číslo 1/2017

136 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

První číslo tohoto roku je věnováno nejen jídlu, ale také lásce, neboť 14. únor je dnem, který ji oslavuje. Z oblasti vaření jistě oceníte naše témata Mluvíme o čočce, kde jsme si pro vás připravili povídání o druzích čočky a 7 chutných receptů, ale třeba také naši kuchařskou školu, kde vás naučíme smažit. Kromě receptů, rad a návodů určitě zaujme i rozhovor s naším hostem - mistrem kávy panem Robertem Trevisanem. Roberto vás přesvědčí, že ráno, v poledne, večer, v noci – prostě kdykoliv – neexistuje nic lepšího, než šálek tohoto výtečného nápoje! A samozřejmě v tomto období nesmí chybět na stole zvěřina. V naší šestistránkové rubrice o zvěřině vám prozradíme pět úžasných receptů na srnčí, koroptve či zaječí...

 

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

 

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI