Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Aktuální číslo La Cucina Italiana

Na co se můžete těšit tentokrát?

V tomto velikonočním čísle zcela jistě nechybí tradiční rubriky. Velkým tématem jsou však samotné Velikonoce - svátky jara a i my se jim proto z velké části tentokrát věnujeme. Aktuální číslo je plné svěžích a především barevných receptů, které zcela jistě zpestří nejeden sváteční velikonoční stůl.

Vybíráme to nejzajímavější z obsahu aktuálního čísla

    MLUVÍME O... harmonii Velikonoc Výjimečný oběd na stole plném květin, krásném jako jarní louka - vejce, čerstvé těstvoiny, jehněčí, čokoláda, vše připravené s elegancí a dotekem lehkosti.

     

    JAK CHUTNÁ ITÁLIE: Apulie Jihoitalská provincie APULIE se může pochlubit řadou skvělých vín. Klenotem oblasti Murgia z této provincie je bezpochyby víno Nero di Troia, nedávno přidané na seznam docg (Denominazione di Origine Controllata e Garantita - kontrolovaný a garantovaný původ). V naší rubrice Jak chutná Itálie se tentokrát seznámíte s lahodnými pokrmy v kombinaci s nejlepšími víny právě z Apulie!

     

    KÁVA JAKO INGREDIENCE: Vaříme s Jaroslavem Zahálkou Vynikající recept s kávou jako jednou s ingrediencí si pro vás tentokrát připravil Jaroslav Zahálka - spolumajitel a šéfkuchař skupiny restaurací Mánes. Ochutnat spolu s námi můžetevás tentokrát připravili hovězí květovou špičku marinovanou v kávě, omáčku bordelaise a uzené bramborové pyré.

     

    RYBY & KORÝŠI Ústřice, pakambala velká a mořský salát s chutěmi, ke kterým se budete chtít vždycky vracet. Ale vychutnat si můžete i novinky jako mečouna se sýrem nebo mořského vlka s jablky.

     

    MLUVÍME O... jarním chlebu. Již od dávných časů je kynuté těsto posvátných pokrmem, symbolem života. O Velikonocích oslavují copánky a plněné koláče, klasy a plněné briošky znovuzrození a probuzení přírody.

     

    DEZERTY & DORTY Palačinkový dortík timbálek a velikonoční pastiera jsou klasikou, bez které se venkovský slavnostní stůl neobejde. Vyzkoušejte ale třeba i čokoládový salám nebo banánovou sbrisolonu a pomeranče s gratinovaným krémem.

     

    INDEX ŠÉFKUCHAŘE: A úplně na konec: index šéfkuchaře přináší kompletní seznam receptů na pokrmy, které spolu s jejich fotografiemi nabízíme v čísle 2/2017. Dobrou chuť!

     

  • Objednat
  • Archiv starších čísel

Aktuální číslo

číslo 2/2017

124 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

Na rozkvetlém stole nesmějí chybět vejce, čerstvé těstoviny, jehněčí, čokoláda, dobrá káva a vše připravené s elegancí a dotekem lehkosti, stejně tak, jako v naší velikonoční rubrice Mluvíme o harmonii Velikonoc, kde na vás čeká šest velikonočních receptů. Další jarní dávkou do vašeho kuchařského srdce je rubrika Mluvíme o jarním chlebu. Chléb a kynuté tsto jsou již od dávných časů považovány za posvátný pokrm, symbol života. Právě o Velikonocích oslavjí copánky a plněné koláče, klasy a plněné briošky znovuzrození a probouzející se přírodu. Čtyři recepty na toto téma se už těší na to, jak se s nimi skvěle poperete. Tak s chutí do toho a krásné Velikonoce!

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

 

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI