Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Ochutnávka z aktuálního čísla

Editorial
Tyto dva měsíce, které jsou před námi, považuji z gastronomického pohledu za ty nejkrásnější.
Poslední roky se skoro v každém větším evropském městě konají oblíbené gastronomické festivaly a veletrhy,
které jsou velmi příjemnou záležitostí, jak úžasně prožít a hlavně projíst a propít volné dny s přáteli.
A že jich letos bude! Z letošních prvních ročníků se asi nejvíce těším a se zvědavostí očekávám průběh prvního ročníků pražského Pizza festivalu.
Myslím, že se máme na co těšit. Kdo rád takto prožívá volné dny, má letos z čeho vybírat.
V naší pravidelné rubrice Inspirace vám přinášíme přehled několika připravovaných akcí na květen a červen – a v časopise vás na tyto akce jen tak zlehka.
Tyto dva měsíce, které jsou před námi, považuji z gastronomického pohledu za ty nejkrásnější. Poslední roky se skoro v každém větším evropském městě konají oblíbené gastronomické festivaly a veletrhy, které jsou velmi příjemnou záležitostí, jak úžasně prožít a hlavně projíst a propít volné dny s přáteli. A že jich letos bude! Z letošních prvních ročníků se asi nejvíce těším a se zvědavostí očekávám průběh prvního ročníků pražského Pizza festivalu. Myslím, že se máme na co těšit. Kdo rád takto prožívá volné dny, má letos z čeho vybírat. V naší pravidelné rubrice Inspirace vám přinášíme přehled několika připravovaných akcí na květen a červen – a v časopise vás na tyto akce jen tak zlehka.
Polévky z mladé jarní zeleniny patří k mým oblíbeným jídlům. Miluji zeleninu, stejně jako náš host tohoto čísla, prezident společnosti Brazzale pan Roberto Brazzale, který se nám přiznal, že z českých jídel si oblíbil právě české zeleninové polévky, které mu nabízejí jeho zemědělští dodavatelé v jejich závodních jídelnách. No, kuráž má a můj obdiv též. Nejednou jsem měla možnost porovnat závodní jídelnu velké české společnosti a jídelny italské. Těch italských jsem viděla celkem mnoho a mohu říci, že i já jsem byla docela překvapena, ovšem na rozdíl od těch tuzemských pozitivně, a jediné na co si vzpomínám, že jsem si říkala, že takovou jídelnu jsem v Čechách ještě – bohužel – neviděla zatím ani jedinou, což považuji za smutný příběh. Ale už dlouho jsem žádnou nenavštívila, třeba se hodně změnilo ... nebo ne, co myslíte, vy, kteří takovou jídelnu denně navštěvujete, napište nám! Moc by nás to zajímalo! Zda jste spokojeni jako já v té italské, kde byl výběr z pěti prvních chodů, sedmi druhých chodů, naprosto čerstvý zeleninový bar a nabídka tří dezertů.

Pokračování.

 

Aktuální číslo

číslo 3/2016

128 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

Poslední roky se skoro v každém větším evropském městě konají oblíbené gastronomické festivaly, veletrhy a různé akce "k sežrání". Tyto akce jsou velmi příjemnou záležitostí, jak úžasně prožít nejeden den či víkend s přáteli či rodinou, spolu...ve společnosti dobrého jídla a pití. Toto číslo jistě nadchne i všechny ty, kteří milují zeleninu, neboť v tomto čísle na nás čeká v mnoha svých podobách. Co všechno v této nastávající sezóně je dobré? A aktuální? Všechno z celeru, chřestu, hrášku, cukety a rajčat! A protože se blíží i den dětí, i pro ně, v tomto čísle máme velké překvapení. V rubrice JEDEN DEN S TEBOU, MAMINKO...., vás čeká pět úžasných receptů, které si můžete připravit spolu s dětmi, protože tím největším dárkem pro každou maminku a nejšťastnějším pocitem pro každé dítě je společně strávený čas...

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI