Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Ochutnávka z aktuálního čísla

Editorial

Sláva, peníze a přátelství

Vážím si nesmírně těch, kteří neměli nic, teď mají, a přesto zůstávají sami sebou, v hlavě jim zůstalo vše srovnané a v srdci si stále váží těch stejných hodnot, co předtím.

Výběr a zaměření našeho titulu byl pro mne důležitý, neboť jsou světy, kterým nerozumím a ani rozumět nechci. Showbyznys je pro mne nepochopitelným, uměle vytvořeným světem a kdo se do něj žene a chce v něm vyniknout záměrně, je pro mě člověk, kterého je mi trochu i líto, když vidím, kam jeho chování kvůli momentálnímu obdivu může vést.

Znám tolik malých, nic neznamenajících hvězdiček a zpočátku fajn lidí, kterými kdysi byli. Jsou to třeba kuchaři, čeští nebo italští, kteří k nám zavítali původně za svými českými ženami a láskami a dnes jsou obdivováni pro své kuchařské umění. Lidé, kteří kuchařské umění skutečně ovládají, nebo ti, jež si to jen myslí. Jsou to třeba velcí majitelé dnes zvučných obchodních síti či značek, co byli ve svých začátcích obyčejnými obchodními prodejci a nyní s finanční podporou v zádech někoho jiného jim hlava praská nadutostí. Svinstvo, smutek a arogance jdou napříč všemi světy či jednotlivými obory a odvětvími, ať to jsou manažeři, právníci anebo politici ... proč se tak mění jejich povahy a přístupy k těm, kteří jim na začátku byli oporou, fandili jim nebo byli pro ně dokonce vzorem?

Sláva, peníze a přátelství

Vážím si nesmírně těch, kteří neměli nic, teď mají, a přesto zůstávají sami sebou, v hlavě jim zůstalo vše srovnané a v srdci si stále váží těch stejných hodnot, co předtím.

Výběr a zaměření našeho titulu byl pro mne důležitý, neboť jsou světy, kterým nerozumím a ani rozumět nechci. Showbyznys je pro mne nepochopitelným, uměle vytvořeným světem a kdo se do něj žene a chce v něm vyniknout záměrně, je pro mě člověk, kterého je mi trochu i líto, když vidím, kam jeho chování kvůli momentálnímu obdivu může vést.

Znám tolik malých, nic neznamenajících hvězdiček a zpočátku fajn lidí, kterými kdysi byli. Jsou to třeba kuchaři, čeští nebo italští, kteří k nám zavítali původně za svými českými ženami a láskami a dnes jsou obdivováni pro své kuchařské umění. Lidé, kteří kuchařské umění skutečně ovládají, nebo ti, jež si to jen myslí. Jsou to třeba velcí majitelé dnes zvučných obchodních síti či značek, co byli ve svých začátcích obyčejnými obchodními prodejci a nyní s finanční podporou v zádech někoho jiného jim hlava praská nadutostí. Svinstvo, smutek a arogance jdou napříč všemi světy či jednotlivými obory a odvětvími, ať to jsou manažeři, právníci anebo politici ... proč se tak mění jejich povahy a přístupy k těm, kteří jim na začátku byli oporou, fandili jim nebo byli pro ně dokonce vzorem?

Pokračování.

 

Aktuální číslo

číslo 3/2017

124 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

Letní číslo plné svěžích receptů je tu! Napadlo vás někdy navštívit hory v létě? Ukážeme vám, že Tyrolsko určitě stojí za to, hlavně, když rozkvétá. V rubrice Mluvíme o... bylinkách si prozradíme vše o křehké síle klíčků a představíme nejeden lákavý recept. Pozvání do naší redakce tentokrát přijal Ital, který rád běhá - Carlo Capalbo. V rubrice Mluvíme o... dobrotách z lusků zase najdete tipy na jednoduché a originální recepty připravené kuchařkou zamilovanou do zeleně a zeleninové zahrádky... Krásné letní dny!

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

 

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI