Gastronomický časopis vycházející od roku 1929

Česká verze

Ochutnávka z aktuálního čísla

Editorial

Od malička jsem měla tu vůni ráda. Téměř čtyřicet let mi coby smíchovské holce každé ráno ten příjemný slad zaváněl do oken. Možná i proto tolik miluji pivo. A o to více mám radost, že dnešním hostem je pan Libor Vávra, obchodní sládek pivovaru Staropramen, jenž se nachází na mém milovaném Smíchově. Pan Vávra, člověk svými kolegy uznávaný a ve svém oboru velmi znalý, nám povyprávěl o tom, jak začala jeho cesta, která ho dovedla až do smíchovského pivovaru, kterému je věrný dodnes.

Před pěti lety jsem se ze Smíchova odstěhovala a až teď chápu, co mi to každé ráno chybí za vůni ve vzduchu… Osud tomu ale chtěl, že jsem se s rodinou odstěhovala do jiné části Prahy, bydlím opět naproti pivovaru, ve kterém se sice pivo bohužel už nevaří, ale to jen tak z nostalgie, jak jsou vám jisté věci osudově blízké, aniž si to uvědomujete.

Od malička jsem měla tu vůni ráda. Téměř čtyřicet let mi coby smíchovské holce každé ráno ten příjemný slad zaváněl do oken. Možná i proto tolik miluji pivo. A o to více mám radost, že dnešním hostem je pan Libor Vávra, obchodní sládek pivovaru Staropramen, jenž se nachází na mém milovaném Smíchově. Pan Vávra, člověk svými kolegy uznávaný a ve svém oboru velmi znalý, nám povyprávěl o tom, jak začala jeho cesta, která ho dovedla až do smíchovského pivovaru, kterému je věrný dodnes.

Před pěti lety jsem se ze Smíchova odstěhovala a až teď chápu, co mi to každé ráno chybí za vůni ve vzduchu… Osud tomu ale chtěl, že jsem se s rodinou odstěhovala do jiné části Prahy, bydlím opět naproti pivovaru, ve kterém se sice pivo bohužel už nevaří, ale to jen tak z nostalgie, jak jsou vám jisté věci osudově blízké, aniž si to uvědomujete.

Pokračování.

 

Aktuální číslo

číslo 4/2017

124 stran 
79 Kč / 3,99 €

Objednat

Prázdninové číslo věnované slunci, moři, rybám a cestování. Tentokrát se vydáváme do Benátek - procestujeme je za jeden den a ochutnáme i tamní kuchyni. K létu patří ale i grilování, a tak nesmí chybět ani v našem čísle. V tomto čísle grilujeme ryby. A nejen to, ukážeme vám i další způsoby jejich přípravy. Také se vydáváme za poklady lesa - za lesním ovocem a ukážeme vám řadu receptů. Odhalíme si tři variace na carpaccio v naší kuchařské škole a mnohem víc. To je prázdninové číslo plné výtečných receptů na váš stůl!

LCI SPECIÁL

Úžasné tajné recepty!

Kromě našich lahodných běžných čísel máte možnost objednat si též naši delikatesu – speciální číslo LCI, věnované vždy určitému tématu.

speciál

 

Klubová karta

Získejte snadno spoustu výhod a skvělých slev u našich partnerů a mnohem víc!

Zjistit více o klubové kartě LCI